ΜΕΛΙ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
Παραγωγή & Εμπορία Μελιού | Μετόχι Σέρρες
Κρυστάλλωση του μελιού
Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στο αγνό, ανεπεξέργαστο μέλι, χωρίς να επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική του αξία.
Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ή νοθευμένο. Μπορεί εύκολα να επανέλθει στην αρχική ρευστή μορφή του τοποθετώντας το με το βαζάκι του σε σκεύος με ζεστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) σε χαμηλή θερμοκρασία (κάτω από 40°C), ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.
Ωστόσο, η έκθεση ή η αποθήκευση του σε θερμοκρασίες άνω των 40°C και για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζουν τις ιδιότητες του προϊόντος.
|