hero image

 

 

 
ΜΕΛΙ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
Παραγωγή & Εμπορία Μελιού | Μετόχι Σέρρες


Κρυστάλλωση του μελιού

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στο αγνό, ανεπεξέργαστο μέλι, χωρίς να επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική του αξία.

Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ή νοθευμένο. Μπορεί εύκολα να επανέλθει στην αρχική ρευστή μορφή του τοποθετώντας το με το βαζάκι του σε σκεύος με ζεστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) σε χαμηλή θερμοκρασία (κάτω από 40°C), ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.

Ωστόσο, η έκθεση ή η αποθήκευση του σε θερμοκρασίες άνω των 40°C και για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζουν τις ιδιότητες του προϊόντος.

 

 


 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία ή για να κάνετε την παραγγελία σας, μη δυστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.